Morrisbikers Mountainbike Clinic

Heb je altijd al je MTB techniek willen verfijnen? Ben je het beu om af te moeten stappen bij elke boomstronk? Kom je nooit lekker uit bij een scherpe bocht? Heb je moeite om het juiste verzet te kiezen bij een klimmetje? Of vind je het leuk om te mountainbiken en daarmee een goed doel te steunen?

Dan is deze clinic iets voor jou!

Onder de professionele begeleiding van Paula Meijer en Lars Vogelenzang, beide ervaren wedstrijdrijders zullen we in een aantal uren vele facetten van het moutainbiken in de praktijk gaan oefenen.

De trainers
Paula Meijer, 33 jaar, is in 2002 begonnen met wedstrijden op de weg. Na 2 jaar kwam ze er gelukkig achter dat Mountainbiken veel leuker is en heeft vervolgens nog een aantal jaar wedstrijden op de mountainbike gereden. De wat langere wedstrijden (marathons) lagen haar beter dan de Cross Country wedstrijden. Training geven ligt haar nog veel beter! Paula heeft 4 jaar fiets trainingen gegeven bij de triathlon-vereniging Hellas in Utrecht en een aantal jaar een groep dames getraind. Daarnaast verzorgt Paula diverse MTB clinics.

Lars Vogelenzang, 33 jaar, kocht in 1995 zijn eerste mountainbike. Volgens eigen zeggen “zijn beste aankoop ooit.” Hij reed funklasse, Sportklasse Cross Country wedstrijden en marathons, waaronder 2 keer de Grand Raid Cristalp. Tegenwoordig rijdt Lars voornamelijk recreatief. Meestal in Nederland, maar eigenlijk het liefst met een club vrienden in zo hoog mogelijke bergen. Soms waagt Lars zich op een mountainbiketandem, met achterop een 95-kilogram-zware-blinde-Duitser-met-3-nieren. Lars geeft af en toe mountainbikeclinics aan kids en volwassenen. Zijn stijl omschrijft hij als “enthousiasmerend”.

Het Programma
We verzamelen op zaterdag 27 Juni om 10uur bij Gasterij de Seterse Hoeve in Dorst. Daar zullen we onder het genot van een kop koffie, ons aangeboden door de Seterse Hoeve, een korte introductie geven over de Duchenne Heroes, de Morrisbikers en uiteraard enige uitleg over de clinic. Rond half 11 gaan we naar het MTB parcours in Dorst. Daar beginnen we met een gezamenlijke warming-up en de nodige fiets oefeningen. Na een klein uurtje splitsen we in 2 groepen om vervolgens op het parcours zelf onze vaardigheden verder te ontwikkelen. Het parcours in Dorst is mooi aangelegd en goed onderhouden en staat te boek als zeer technisch. Een mooie uitdaging dus. Rond 13uur zullen we ons weer verzamelen en sluiten we de clinic af. Uiteraard is er de mogelijkheid om op eigen gelegenheid de opgedane kennis meteen in praktijk te brengen.

Je eigen uitrusting
Voor deelname aan de clinic is het noodzakelijk om je eigen mountainbike mee te nemen. Zorg dat je fiets in orde is! Werkende remmen, voldoende lucht in de banden, schakel systemen die het doen en een drupje olie op de ketting! Neem ook een binnenbandje, pompje en bandenlichters mee voor ’t geval je lek rijd. Verder is voldoende vocht (zeker als het warm is!) belangrijk. De Morrisbikers zullen voor een eetbare versnapering zorgen. Ten overvloede merken we nog op dat een fietshelm uiteraard hoort bij de standaard uitrusting.

Kosten en inschrijving
De kosten voor deze clinic bedragen minimaal 25 euro per deelnemer. Dat wil zeggen, deelnemers kunnen zich verzekeren van een start bewijs door voor minimaal 25 euro sponsor te worden van de Morrisbikers, maar een grotere bijdrage wordt zeer gewaardeerd. Door sponsor te worden komt je inschrijf geld rechtstreeks en volledig ten goede van de stichting Duchenne Parent Project. Aanmelden doe je door een emailtje te sturen aan info@morrisbikers.nl ovv aanmelden clinic. Vermeld je naam, leeftijd en beschrijf kort je ervaring met mountainbiken. Er kunnen maximaal 20 deelnemers meedoen aan de clinic en de startplaatsen gaan naar de eerste 20 aanmelders. Nadat je aanmelding is ontvangen, krijg je een bevestiging van je inschrijving en de exacte instructie hoe je inschrijving definitief te maken door sponsor te worden.
Let op: vooraf sponsor worden geeft geen voorrang bij deelname. We kijken naar volgorde van aanmelding per email. Kun je of wil je niet deelnemen aan de clinic, maar wil je toch sponsor worden, dan juichen wij dit van harte toe. Ga hiervoor naar de sectie sponsoring op deze site.

De Morrisbikers hopen je op 27 Juni te mogen begroeten in Dorst!.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.