Laatste stand in onderzoeken exonskipping

Met de naderende tocht stijgt bij ons de spanning want ook dit jaar organiseert het Duchenne Parent Project een Nederlandstalig Duchenne congres en wel op zaterdag 19 september. Op deze dag zijn Duchenne families en iedereen die in het dagelijkse leven met Duchenne patiënten te maken heeft, zoals leraren, ambulant begeleiders, fysiotherapeuten en artsen, welkom.
Het congres wordt gehouden in Nijmegen, waar aan het einde van de dag ook de aankomst van de 4e editie van de Duchenne Heroes plaatsvindt in park Brakkenstein. Naast de lezingen, is er ook ruimschoots tijd om bij te praten met sprekers en andere deelnemers. Professor Kate Bushby uit Newcastle, voorzitter van TREAT-NMD, is één van de sprekers. Daarnaast zullen er lezingen zijn over de laatste ontwikkelingen in het onderzoek, uitkomst van klinische testen en de invoering van de nieuwe zorgrichtlijnen in Nederland en Europa Interview over clinische trials met exon skipping 51. We zijn zeer nieuwsgierig of er een doorbraak komt er er wellicht wat licht in de bekende donkere tunnel verschijnt.

Lees hier: http://www.duchenne.nl/776_ 2 interviews van Dr. Günter Scheuerbrandt. Het eerst interview is met Professor Kate Bushby van TREAT-NMD te Newcastle (spreker tijdens bovengenoemd congres). Het tweede interview is van 16 mei 2009 en is met Drs. Judith van Deutekom en Hans Schikan van Prosensa in Leiden. In beide interviews worden de huidige en de toekomstige clinische trials voor exon skipping 51 besproken. De beide interviews zijn in het Engels maar zijn voor iedereen goed te begrijpen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.