Verslag eerste bijeenkomst Duchenne Heroes

Op zaterdag 29 maart waren ongeveer 85 Duchenne Heroes aanwezig tijdens de eerste bijeenkomst. Deze bijeenkomst vond plaats op camping Laag Kanje te Maarn. Voorafgaand aan de bijeenkomst was er voor een twintigtal deelnemers een zeer geslaagde clinic onder leiding van Duchenne Heroes ambassadeur Thijs Al. De stand van zaken op 29 maart:
250 deelnemers
37 vrijwilligers
1200 sponsors
-en reeds 240.000 euro aan sponsoring.
Bijeenkomsten:
Deelnemers bijeenkomsten:  De bijeenkomst in Maarn was de eerste van drie. De tweede bijeenkomst zal plaatsvinden op 1 juni, ook op camping Laag Kanje te Maarn. En de derde bijeenkomst zal in het weekend van 23 augustus plaatsvinden, locatie is nog onbekend. Als deelnemer aan Duchenne Heroes is het voldoende bij een van de twee eerste bijeenkomsten aanwezig te zijn. De derde bijeenkomst is voor iedereen toegankelijk.

GPS clinics:
Bij de tweede bijeenkomst op 1 juni vind er in de ochtend een GPS clinic plaatsvinden, de tweede mogelijkheid voor een GPS clinic is bij de derde bijeenkomst. in totaal zullen er twee GPS clinics zijn. Zorg dat je bij één van beide aanwezig bent, zodat je de basis handelingen al eens hebt gedaan. Op 13 september zal er in Wiltz ook een mogelijkheid zijn om nog even met de GPS te oefenen.

Regionale MTB clinics:
Inmiddels zijn er al vijf regionale clinics geweest, onder leiding van Duchenne Heroes ambassadeur Thijs Al en professioneel mountainbikers Rudi van Houts en Jelmer Pietersma. Tevens heeft onze eigen Hero Frank Giesbers een beginners clinic gegeven. Er zullen in de aankomende weken nog drie clinics plaatsvinden. We zijn nog bezig voor twee extra, waarvan één in Midden Nederland en één in Bergschenhoek.

Startbewijs:
Er zijn al meerdere teams en deelnemers die hun startbewijs al hebben vergaard. Een overzicht volgt binnenkort.

Samenwerking: : 2 bussen, 2 motoren en 6 personen. Allen gaan als vrijwilliger mee! : voor Duchenne Heroes 2008 leveren zij advertenties en een redactioneel verslag, in de Op Pad en Toer Actief. De Anwb stelt een Mountainbike routegids beschikbaar voor alle deelnemers. En er worden twee teams geleverd.

Albert Heijn : sponsort door voeding te leveren.
Heinz : sponsort door voeding te leveren.
Heineken : sponsort door fris en alchoholische dranken te leveren, tijdens de hele week als bij het aankomst evenement (echter wel tegen betaling)
Biretco : In-store fundraisingprogramma. Met de 220 Profile winkels gaat Duchenne Heroes een samenwerking aan, waarbij in de winkels verschillende sponsorwervende activiteiten worden georganiseerd.
Bike 2 Build : sponsort door de hele week mecaniciens te leveren en we zijn in overleg om deelnemers fietsen via Bike 2 Build af te nemen tegen gereduceerd tarief. Waarbij een gedeelte van de opbrensgt naar Duchenne Heroes gaat.
Ron Doornink : levert voor deelnemers Duchenne Heroes polsbandjes, tegen betaling kunnen via www.veldtoertochten.nl extra polsbandjes besteld worden, waarvan de opbrengst naar Duchenne Heroes gaat.

Pers: Na afloop willen we in meerdere MTB bladen een verslag plaatsen. Uiteraard wordt de landelijke media actief opgezocht. Waar is organisatie zoal mee bezig: Op zoek naar een sponsoring voor energierepen en energiedrank (neem zelf ook genoeg hiervan mee, aangezien iedereen een ander voedingspatroon heeft); Persberichten volgen voor de laatste 50 deelnemers; Nijmegen als finishplaats zeker stellen; Organiseren van clinics, promotietoer, route;
en het beantwoorden en contact houden met alle deelnemers; Productie van het evenement is ook in volle gang, route, overnachting, catering, etc.
Wielershirt: Elke deelnemer krijgt één Duchenne Heroes wielershirt. Hierin zijn we in gesprek met een aantal bedrijven/merken. Op elk shirt zal ruimte zijn om eigen sponsors op te laten drukken, de verwachte levertijd zal juni zijn. We hebben een voorkeur om elke deelnemer op de aankomstdag in het Duchenne Heroes wielershirt te laten rijden (niet verplicht).

Route: Dit is het route concept.
Etappe 1: Wiltz – Dochamps
Etappe 2: Dochamps – Sart
Etappe 3: Sart – Vaals
Etappe 4: Vaals – Valkenburg
Etappe 5: Valkenburg – Thorn
Etappe 6: Thorn – Venray
Etappe 7: Venray – Nijmegen
De finish in Nijmegen is nog niet 100% zeker, de vergunningsaanvraag en de subsidieaanvraag lopen. Wanneer dit zeker is, volgt een persbericht.

Overnachtingen: De overnachtingen zullen plaatsvinden op grootschalige campings en evenementen terreinen. Er zullen minimaal drie vrachtwagens mee gaan om alles te vervoeren, en veel deelnemers nemen camper/caravan mee. We leveren 3 afspuitplaatsen voor de fietsen. Elke deelnemer zet zelf zijn/haar (eigen) tent op.Teamindeling:Tijdens de tochten zal er in groepen van 4 personen gereden worden. Er zal ingedeeld worden in teams van niveau A tot D, waarbij A de snelste rijders zijn. Elke dag wordt gestart met de groepen D en als laatste met de A groepen, zodat er minder tijdsverschil is in de aankomst. Wanneer je een voorkeur hebt om met iemand in een groep te rijden geef dit dan door. We luisteren eerst naar dit soort wensen voor dat de groepen ingedeeld worden.
Overige info:-Logo’s van Duchenne Heroes kan je vinden op de website of wij sturen het toe. Dit logo mag niet veranderd worden ivm copyright.-Voor elke deelnemer is een reisverzekering verplicht tijdens Duchenne Heroes.-Neem een slot mee zodat je fiets op slot kan staan, aangezien er geen bewaakte fietsenstalling zal zijn.-Via oud Duchenne Hero Peter Dahmen zijn speciaal gemaakte Duchenne Heroes bidons te verkrijgen, waarvan een deel van opbrengst naar Duchenne Heroes gaat.Tijdens de week zullen we 2x de mogelijkheid bieden tot kleding wassen, neem dus genoeg kleding mee.-Het gebruikte GPS systeem is de Garmin Etrex, bij eigen aanschaf GPS bij voorkeur een Garmin.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.