Valpartij

Ongeluk zit in een klein hoekje, of in dit geval, in een scherpe bocht. Afgelopen woensdag avond heeft Morrisbiker Cyriel zich tijdens een training geblesseerd. In al zijn enthousiasme om zijn technische vaardigheden wat bij te spijkeren is hij uit de bocht gevlogen en over de kop geslagen. Plaats van het ongeluk: het bochtige en lastige parkoers in Dorst – NB. Reeds in het eerste rond vond het voorval plaats.

Hoe kon het gebeuren? In een moment van onachtzaamheid zag Cyriel een bocht over het hoofd en reed in volle vaart op een boom af. De enige optie om een botsing te voorkomen was een noodstop. Dankzij (of ondanks?) een paar goed functionerende remmen werd een botsing inderdaad vermeden maar in plaats daarvan sloeg Cyriel met fiets en al over de kop. Schade aan materieel: geen, schade en lijf: schaafwonden aan linker knie en elleboog, een gekneusde linker bovenarm en een blauw oog (ook links).  Overige schade: gekrenkte trots.

De blessures waren te pijnlijk om de training op een verantwoorde wijze voort te zetten. Dit werd nog wel geprobeerd, maar een nieuwe botsing kon ternauwernood voorkomen worden, dus huiswaarts gekeerd. Voorlopig even rust houden totdat de linker arm weer enigszins bewogen kan worden. Naar verwachting zal Cyriel op tijd hersteld zijn voor de geplande clinic in de Loonse en Drunense Duinen op 21 juni. Waarschijnlijk staat voor Cyriel dan het onderdeel bochten techniek op het programma!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.