Oefening baart kunst

De fiets clinic in de Loonse en Drunense duinen ligt al weer 2 weken achter ons, maar is zeker nog niet vergeten. Dankzij de clinic hebben de Hellas Heroes weer een leuk bedrag in hun sponsor-pot kunnen bijschrijven. En dankzij de waardevolle tips van Paula, heb ik mijn techniek wat kunnen verfijnen. Sommigen vragen zich af waarom ik niet eerder goed bedoelde adviezen ter harte heb genomen – en da´s een goede vraag. Ik zal het toeschrijven aan de overredingskracht van Paula.

Met een clinic alleen kom je er niet, dus het geleerde moet ook in praktijk gebracht worden. En welk parcours leent zich daar beter voor dan ons `thuis` baantje in Dorst. Lekker veel bochten en dankzij het mooie weer van de laatste tijd, lekker mul zand. En of het nu inderdaad mijn verbeterde techniek is, of een pure vorm van zelfbedrog, de training ging erg lekker afgelopen woensdag. Ik heb geen gekke capriolen uit hoeven te halen om ongelukken te voorkomen. Zelfs niet toen een spookrijder mij tegemoet kwam.

Ook aan de duur conditie wordt nog altijd gewerkt. Dankzij de knooppunt route door west-Brabant weet ik ook mijn kilometertjes te maken. Zo ook afgelopen zondag. Toch weer 80 kilometertjes kunnen bij schrijven. Lekker tegen de wind in stoempen, wat zelfs zo hard ging dat een groep solex-rijders mijn wiel niet kon houden. En als beloning de laatste kilometers op de grote plaat voor de wind naar huis rijden. Super!

En ondanks dat het sponsor bedrag alsmaar verder oploopt, worden ook op het vlak van de fondsenwerving de nodige initiatieven ontplooid. Zo heeft de familie van Anique al een mooie brief mogen ontvangen en zullen we zaterdag tijdens een familie reünie de sponsorkaarten nadrukkelijk uitdelen. En ook wat goede vakantie vrienden zijn inmiddels op de hoogte van het hoe en waarom van de Duchenne Hoeroes Classic. Als jullie dit lezen: welkom op onze site en laat de Morrisbikers, maar vooral de Duchenne patiëntjes niet in de steek!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.