Generale repetitie

Eindelijk was het zover, de generale repetitie voor het gehele Morrisbikersteam. In dit laatste weekend van Augustus werd het kamp opgeslagen in het hart van Zuid-Limburg. Tijdens dit weekend was het de bedoeling op alle facetten van de Duchenne Heroes toch nog eens in praktijk door te nemen. Van meerdaagse inspanning, Niels en Mathijs hebben vrijdag in Houfaillize getraind (70km), Cyriel en Michiel in de bossen van Dorst (45km), het echte ATB klim en daalwerk, het fietsen als team van 4 en niet te vergeten ook de vaardigheden van de begeleiding werden nog eens getest.

En het was een goede generale repetitie, niet in de laatste plaats vanwege het schitterende zomerweer. Dat de weergoden ons in september ook maar zo gunstig gezind mogen zijn! En ook de Limburgse routes zijn werkelijk prachtig. Zaterdag ruim 90 kilometer over voornamelijk de Gulpener en Vijler route. Het klimwerk werd hier niet geschuwd, dankzij een navigatie fout (2 kilometer voor de finishTongue out) stond de Vijlerberg voor Mathijs en Cyriel zelfs 3 maal op het programma. Na aankomst en een verfrissende duik, zetten Paul en Robert zich aan het onderhoud aan de fietsen. Dat ging de heren tot vreugde van de bikers goed af. Vervolgens een door de begeleiders een goed verzorgde BBQ, niet dat dit nu het beste sport voer is, maar wel lekker. En ter ontspanning ’s avonds een spannend potje poker, waarbij Paul en Robert zich weer van hun sportiefste kant lieten zien door de kas goed te spekken.

Zondag ochtend ontwaken en voorbereiding voor in elk geval de Voerstreek route. Blijkbaar bestaat hier ook een geasfalteerde versie van, want het navigatie systeem bracht ons helaas niet de gehoopte grind, rots en bospaden. Na wat omzwervingen over het asfalt uiteindelijk toch de route gevonden. En wat een genot, prachtig landschap, dalen, klimmen en afwisselende ondergrond. Genieten voor de echte liefhebber. Na ruim 70 kilometer was het genoeg en tijd om naar huis te gaan. Het thuisfront moeten ons straks al lang genoeg missen.

Al met al een geslaagd weekend. Goed samengewerkt, ruim 200 kilometer getraind, genoten en maar liefst 8 lekke banden. Het is net echt mountainbiken.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.