Geld voor onderzoek in Nijmegen!!!

Het Leidse biotechbedrijf Prosensa ontvangt ruim € 8,5 mln van GlaxoSmithKline (GSK) voor de ontwikkeling van een middel tegen de spierziekte Duchenne. Dit heeft het bedrijf vandaag bekendgemaakt. Lees hier het persbericht.
Prosensa krijgt de nieuwe betaling voor de aangetoonde veiligheid van de stof PRO051(GSK2402968) in ontwikkeling. GSK en Prosensa zijn vandaag precies een jaar geleden een alliantie aangegaan waarbij GSK circa € 460 mln toezegde. Daarvan betaalde het farmaconcern direct € 8 mln vooruit. Daarnaast betaalt GSK de ontwikkelingskosten van de stof en heeft het dubbelcijferige royalty’s toegezegd op de verkoop van het product.

Directeur Hans Schikan spreekt in een gesprek met de krant “het financiële dagblad” van een ‘veelbelovende’ vooruitgang in de ontwikkeling van het medicijn. De ontwikkelde stof PRO051 wordt inmiddels twaalf maanden getest op een groep van twaalf jongens. De resultaten op basis van zes maanden testen zijn volgens Schikan dusdanig, dat Prosensa en GSK inmiddels een studie zijn gestart met 54 jongens. (Er is grote kans dat Morris aan dit onderzoek mag meedoen!!) Die zal binnen afzienbare tijd worden gevolgd door een studie met een nog grotere groep van mogelijk 160 jongens.
Prosensa had eind tweede kwartaal € 36 mln in kas. Inclusief de nieuwe mijlpaalbetaling van GSK, kan het bedrijf, waarvan het aantal werknemers in anderhalf jaar is gestegen van 20 naar 75, twee jaar vooruit. De alliantie met GSK wordt volgend jaar mogelijk uitgebreid, zegt Schikan. Het bedrijf heeft nog vijf andere soortgelijke stoffen in ontwikkeling voor subgroepen van Duchenne-patiënten. Schikan: ‘In de eerste helft van 2011 wordt duidelijk of GSK ook voor een van deze stoffen een licentieovereenkomst sluit.’

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.