De spanning neemt toe

Met nog een kleine 3 weken te gaan neemt de spanning toe voor het Morrisbikers team. De fietsers storten zich in de laatste trainingstages om maar het gevoel te krijgen dat er echt voldoende getraind is en dat de tocht ook uitgereden kan worden. Omdat het voor ons allen de eerste keer is dat een dergelijke tocht verreden wordt, blijft natuurlijk de vraag, ga ik het wel redden? Kan ik elke dag de kracht en energie leveren om de etappe uit te rijden. Natuurlijk! Als er geen gekke dingen gebeuren, dan rijden de Morrisbikers deze tocht uit. In situaties als deze kun je boven jezelf uitstijgen, onvermoede krachten aanspreken en restantjes energie vinden om net even over de dode punten heen te fietsen. De inspiratie vinden we hiervoor allereerst in het doel van deze tocht: de strijd tegen Duchenne. Maar vooral ook in alle enthousiaste reacties van familie, vrienden, collega’s. Die geven het gevoel dat je echt met iets bijzonders bezig bent en dat we door moetet blijven gaan; ook als het even niet wil of gaat.

Een belangrijke factor daarin vormen ook onze begeleiders Paul en Rob, ook Heroes. Zij maken zich druk over hoe ze de bikers optimaal aan de start kunnen krijgen. Zorgen dat eten en drinken klaar staat, fietsen weer schoon en inzetbaar zijn, alle huishoudelijke zaken worden geregeld en ons (misschien wel letterlijk) opvangen aan het einde van de dag. En, zij laten op dit moment hun gedachten gaan hoe er tijdens de tocht gezorgd kan worden voor de vrolijke noot. Natuurlijk, deze tocht is serieuze business, maar een moment van ontspanning is belangrijk. Ben benieuwd waar de heren mee gaan komen maar ik weet zeker dat het in goede aarde gaat vallen!

Met het naderen van de start neemt de spanning toe, maar ook het gevoel dat ik er klaar voor ben. In elk geval mentaal; laten we nu maar beginnen. Of ik er fysiek ook klaar voor ben? Daarop krijgen jullie een antwoord zodra ik in Nijmegen over de streep kom!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.