De eerste serieuze test…

Op 1 Mei was het dan zo ver, de eerste echte duurtest stond op het programma, de Steven Rooks Classic. Deze koers moest de opmaat worden naar de 2e test, Limburgs Mooiste welke geplanned staat voor 17 Mei. Maar plannen kunnen veranderen. In eerste instantie was het de bedoeling dat Michiel en Cyriel de “mietjes-” afstand van 110kilometer zouden gaan rijden. Begin deze week was het idee om gezien de reisafstand naar Limburg en terug, om maar niet naar Limburg af te reizen, maar in het Brabantse de nodige kilometers te maken; ca 130 kilometer om het gebrek aan hoogte enigszins te compenseren. Helaas moest Michiel vanwege ziekte afhaken en besloot Cyriel om alsnog  naar Limburg af te reizen (klimmen is nu eenmaal toch het leukste). En omdat ik er toch was, heb ik maar besloten toch de volle 164 kilometer te fietsen. Je kunt ze maar in de benen hebben.Het koersverloop…..

De start verliep enigszins wat chaotisch, maar dat kan ook niet anders met zoveel deelnemers. Al gauw een leuk groep gevonden en daar aangehaakt. Rustig van start, maar bij de eerste beklimmingen toch lekker enthousiast naar boven. Misschien iets te enthousiast, maar daar kwam ik later pas achter. De volgende “echte” beklimmingen stonden op de route:

Na 50 kilometer de keuze gemaakt om links af verder het Zuiden van België in te rijden ipv van rechtsaf de “mietjes” afstand te volgen. Wel kwamen er al ras meer wolken aan de lucht, begon het harder te waaien en viel er af en toe een buitje. Dat mocht de pret niet drukken zij het dat het allemaal wel wat zwaarder werd en het bergop niet al te soepel meer ging. Echter, blijven trappen en als het niet op souplesse kan, dan maar op karakter naar boven! En de laatste 15 kilometer naar beneden om een beetje uit te fietsen….
Al met al een zeer geslaagde test, een prachtige tocht die ondanks de vele deelnemers goed verliep (complimenten voor de organisatie) en als beloning bij aankomst thuis een lekkere bak vette friet en een voldaan gevoel. Nu weet ik weer wat het is om 7 uur op de fiets te zitten.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.