De eerste dag

Zaterdagochtend was het eindelijk zover, na maanden voorbereiding vertrokken de Morrisbikers in de camper naar Luxemburg. Uiteraard vergezeld door 3 volgauto’s met vrouwen en kinderen. Na 4 uur arriveerde de karavaan op de, toch wel zeer natte, camping in Wiltz.  Daar was het al een drukte van belang, je ziet dan pas wat er allemaal komt kijken bij zo’n enorm evenement. Wat een mensen, en wat een werk wordt daar verzet, hulde en dank aan alle vrijwilligers!!

Om de mannen een goede nachtrust te geven zijn alle vrouwen aan het eind van de middag vetrokken naar de mobilehome op de in de buurt gelegen camping en een aantal naar tante Truus.

Om acht uur zondagochtend was iedereen weer paraat om dit, toch wel, emotioneel moment mee te maken en te beleven. Onder begeleiding van de spreekstalmeester en de Morris-dj’s (Paul en Robert) zijn alle Duchenneheroes uitgezwaaid en aangemoedigd door familie, vrieden en bekenden.

Nadat de Morrisbikers om 8.40 uur waren vertrokken waren, zijn de volgers op weg gegaan naar het eerste checkpoint. In Houffalize waren al veel vrijwilligers bezig met de bevoorrading van het checkpoint. De vrouwen, kinderen, vaders en moeders van de Morrisbikers hebben de vrijwilligers een handje geholpen (zie foto).

En wat bleek, de Morrisbikers zijn beter getraind dan zij zelf dachten, ze kwamen als eerste bikers aan op het checkpoint. Om deze keer geen ram van de honger te krijgen werd er goed gegeten en gedronken. Na nog wat kussen en knuffels van de geliefden zijn ze weer vertrokken voor het tweede deel van de tocht.

Echter hier kwam de eerste valpartij van Cyriel, hij belandde op het asfalt en na al diverse malen zijn zadelpen te hebben gebroken, is het hem nu gelukt zijn hele zadel om zeep te helpen. Gelukkig waren de begeleiders en masseurs op het tweede checkpoint om Cyriel en zijn fiets weer op te lappen.

Op de vutters na, is de volg ploeg weer terug naar Nederland gegaan. Door alle technische middelen hebben zij vanuit Nederland toch nog mee kunnen maken dat de Morrisbikers om 14.40 uur als eerste op de camping in Dochamps arriveerden, geweldig!!

Jongens, laat je lekker verwennen vanavond door de begeleiders en masseurs en morgen gezond weer op!

Wij zijn enorm TROTS op jullie!

Liefs van Greetje, Josje, Anique, Manon, Storm, Skout, Mirjam, Nova, Cosmo, Debbie, Sem en Morris

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.