WIJ ZIJN DE
MORRISBIKERS
Sponsor ons Bestel wijn/bier
WIJ
MOUNTAINBIKEN
700 KM
7 DAGEN
4 LANDEN
1 DOEL
SAMEN
TRAPPEN WE
DUCHENNE
DE WERELD UIT
VOOR
HET 15e JAAR
AAN DE START

Duchenne Heroes

In 2024 gaan de Morrisbikers voor de 16e keer deelnemen aan Duchenne Heroes!

Sponsor ons

Sponsor ons als particulier of wordt shirtsponsor met uw bedrijf

Wijn en Bier actie!

Bestellen is niet meer mogelijk.

De bestellingen worden binnenkort geleverd.

Duchenne Heroes: de zwaarste Mountainbiketocht van Nederland!

Duchenne Heroes is een zware en prachtige mountainbiketocht van Luxemburg naar Nederland. De helden leggen zeven unieke etappes af door vier landen en fietsen gemiddeld honderd kilometer per dag. Een indrukwekkende prestatie. Nog mooier is dat ze zich laten sponsoren door bekenden en bedrijven, met als doel de ernstige spierziekte Duchenne de kop in te drukken.

De organisatie van Duchenne Heroes is in handen van Stichting The Event Foundation in samenwerking met het Duchenne Parents Project. The Event Foundation schenkt de netto-opbrengst van Duchenne Heroes aan Duchenne Parent Project. Elke deelnemer aan Duchenne Heroes legt minimaal € 2.500,- startgeld in. Het startbewijs wordt door middel van sponsorbijdragen van vrienden, familie en kennissen door de Morrisbikers zelf verkregen.

De route

Duchenne Heroes 2024 start op 8 september in Losheim Am See (Duitsland). Je krijgt in zeven dagen alles wat een mountainbiker zich kan wensen: pittige afdalingen, glibberige keien, technische single tracks, brede veldwegen, prachtige vergezichten, lange klimmen, uitgestrekte bossen en alle soorten ondergrond die de natuur te bieden heeft! De route van dit jaar start voor het eerst in Frankrijk en gaat door 4 verschillende landen met de allermooiste beklimmingen en afdalingen van Noord-Europa. Aan het einde van dit onvergetelijke avontuur staat er een indrukwekkende finish te wachten op 14 september in het pittoreske Thorn.

MORRISBIKERS AAN HET WOORD

Duchenne heroes is een fantastisch sportief evenement voor een supergoed doel.
Elk jaar ben ik sprakeloos bij de start en de finish…..zo mooi en emotioneel!

SPONSOROPBRENGST

Opbrengst tot en met 2023: ongeveer € 330.000,-
Dit jaar : € 7000,-

Onze sponsoren

DIT ZIJN DE MORRISBIKERS DIT JAAR!

Michiel

Michiel

16 deelnames

Michiel is de kopman van de Morrisbikers. Als vader van Morris is al altijd op en top gemotiveerd om sponsorgeld binnen te halen en 7 dagen knalhard te fietsen!

Douwe

Douwe

1e deelname

Douwe is de jongste Morrisbiker dit jaar. De pas 16 jarige Douwe heeft een grote passie voor sport en dan specifiek fietsen. Hij kijkt er al naar uit om in september mee te fietsen met de andere Morrisbikers!

Frank

Frank

15 deelnames

Frank is de stoemper van het vlakke land. De man met de meeste trainingskilometers, maar wel op de racefiets. Heeft wat moeite met wedstrijdspanning waardoor hij de eerste dagen van Duchenne Heroes meestal niet in topvorm is. Hoe langer de tocht duurt, hoe beter hij in vorm komt. Frank is tevens webmaster van deze site.

Matthijs

Matthijs

een hoop deelnames

Matthijs is een Morrisbikers van het eerste uur. De eerste edities maakte hij al deel uit van het morrisbikersteam. Werk, vrouw en kinderen maakte het dat hij de afgelopen jaren niet altijd mee kon rijden en daardoor deed hij af en toe een enkele etappe mee. Ooit was hij werkzaam bij de wielerploeg Vacance-Soleil waardoor hij het team van de nodige kennis en expertise kan voorzien.

OOK DEZE MORRISBIKERS ZIJN ER HOOGSTWAARSCHIJNLIJK BIJ!

Nova

Nova

1e deelname

Ik ben Nova, 20 jaar en ik ben de nicht van Morris.
Dit jaar is het zo ver en ga ik samen met Mirthe 7 dagen de 70km fietsen, wij zijn volle bak met de voorbereidingen bezig en hebben ontzettend veel zin om in September de uitdaging aan de gaan!

Mirthe

Mirthe

1e deelname

Ik ben Mirthe en ik ben 19 jaar. Ik doe dit jaar voor het eerst mee met duchenne heroes samen met de andere Morrisbikers.

Maarrr…. Eerst moet er heeeel veeeel getraind worden en moet er een hele hoop sponsorgeld ingezameld worden om met een mooi bedrag te starten aan de duchenne heroes. Hier kunnen wij alle hulp bij gebruiken.

Juup

Juup

1e deelname

Hallo ik ben Juup, ik ben 19 jaar oud en ik doe dit jaar voor het eerst mee met Duchenne heroes.
Ik vind het een heel goed en mooi doel, waar we voor gaan fietsen en ik hoop dat we met zijn alle een mooi bedrag ophalen om alle jongens met Duchenne te kunnen helpen.

Jens

Jens

1e deelname

Ik ben Jens en ik ben 20 jaar. Ik doe dit jaar voor het eerst mee voor Duchene Heroes.
Ik heb er enorm veel zin in om samen met Nova, Mirthe, Juup en alle andere morrisbikers deze uitdaging aan te gaan en zoveel mogelijk geld in te zamelen voor Morris en alle andere lotgenoten die met deze ziekte door het leven gaan.

Dit zijn de Morrisdraaiers!

Robert (rechts) en Paul (Links)

Robert (rechts) en Paul (Links)

13 deelnames

Robert (rechts) wist tot zijn 22e niet dat er ook andere zangers waren dan Elvis. Hij weet dan ook alles van deze king of Rock&Roll. Hij is zelf ook een Koning namelijk de Jingle-Koning. Heeft op latere leeftijd een vreemde voorliefde gekregen voor foute en gezellige feestmuziek. Kan uren in zijn auto rijden met "alle 13 fout", "Party Party Mega Knallers" en meer van dat moois. Is een enthousiast en volhardend DJ; Laat zich niet snel van de wijs brengen door ongeïnteresseerd publiek. Weet op wonderbaarlijke wijze met een combinatie van George Baker en DJ Tiesto de voetjes van de vloer te krijgen. Daarnaast verplaatst hij ieder jaar de Morrisbiker-Camper via beruchte sluiproutes (langs vaste horecagelegenheden) van Camping naar Camping.

Paul is (mag ik dat zeggen ja dat mag ik zeggen) de Mart, de Gio Lippens, de Theo Koomen en de Jacques Chapel van de Morrisdraaiers. Tijdens de etappes doet hij op onnavolgbare wijze verslag van het evenement waarbij hij vaak met moeite zijn kermisachtergrond kan verbergen. Draait eigenlijk alles wat los en vast zit en is wat dat betreft een muzikale allemansvriend. Heeft in de zielige avonduurtjes al zijn ruim 30.000 nummertjes voorzien van sterren (gekkenwerk), zodat hij alleen de betere nummertjes kan terugvinden

DIT ZIJN OUD-MORRISBIKERS

Daan

Daan

1 deelname

Daan is een neef van Michiel en Morris en gaat voor zijn debuut in de Duchenne Heroes. Een type renner “eenmaal op gang dendert het wel door”. Verkiest daarom de 3-daagse cross-country om erin te komen. Kijkt uit naar deze uitdagende en indrukwekkende tocht.

Cyriel

Cyriel

15 deelnames

Cyriel is de stabiele factor van de Morrisbikers. Vanaf de eerste editie erbij en elk jaar zonder twijfel aan de start. Met de conditie zit het wel goed bij Cyriel, haast ongemerkt verschijnt hij ieder jaar in topvorm. De wijnactie is hem op het lijf geschreven, hij is onze top-wijnverkoper!

Maarten

Maarten

1 deelname

Maarten is een van de fietsende neven van Michiel. Hij gaat de komende editie voor het eerst een paar dagen mee op pad met de Morrisbikers. Om de kans op het halen van de finish nog enigszins reëel te houden, kiest hij voor de cross-country.

Vincent

Vincent

1 deelname

Vincent is een neef van kopman Michiel. Hij heeft tot op heden alleen de binnenkomst van Duchenne Heroes meegemaakt, maar zal in 2019 samen met twee andere neven de laatste drie etappes meefietsen.

Sem

Sem

1 deelname

Sem wilde ook graag wat betekenen voor haar broer Morris en Duchenneheroes. In 2017 was ze daarom al vrijwilliger en hielp mee in het team "Help de Held". Maar in 2018 heeft ze op een andere wijze haar bijdrage geleverd. Ze was mee als Weekend Hero en heeft het laatste weekend van Duchenne samen met haar vader, Michiel, Cyriel en Frank de Duchenne kilometers in Nederland afgelegd.

Niels

Niels

meerdere deelnames

Niels was degene die in 2008 de Morrisbikers attendeerde op deze tocht voor dit goede doel. Ook is Niels degene die op basis van trainings en voedingsschema’s zich optimaal prepareert voor deze nieuwe editie van 2016.

Debbie en Annique

Debbie en Annique

meerdere deelnames